Deze website gebruikt funtionele cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Hiero zie je een overzicht van de hypotheekrentes die de diverse geldverstrekkers hanteren.
De annuïteitenhypotheek is een aflosvorm waarbij je iedere maand het zelfde bedrag betaalt.
Bij een lineaire hypotheek bestaat het te betalen maandbedrag uit een stuk rente en een deel aflossing van de hypotheek.
Bij een aflossingsvrije hypotheek betaal je tijdens de looptijd alleen maar rente.
Als je rentevaste periode van je hypotheek afloopt, dan ontvang je van je geldverstrekker een voorstel om je rente opnieuw vast te stellen.
Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) ben je zeker van een verantwoorde en betaalbare hypotheek.
Er zijn momenteel 18 geldverstrekkers die automatische risicoklassedaling aanbieden; a.s.r., Hypotrust, Centraal Beheer, Obvion, Vista, Jungo, Triodos, Robuust, NIBC, Tulp Hypotheken, Merius, MUNT, Venn, Allianz, Attens, Colibri, Reaal en IQWOON hanteren een zogeheten looptijdrente, maar dat is niet bij al hun producten het geval. Als een geldverstrekker voor het betreffende product looptijdrente aanbiedt, dan kunt u dat zien aan het looptijdrente logo dat in de kolom looptijdrente staat. Zie voor meer informatie ook de vragen die hierover door geldverstrekkers zijn beantwoord op www.topopslag.nl.
Op de website staat in het menu een onderdeel ‘zoek adviseur’. Daar kunt u een adviseur zoeken, bijvoorbeeld bij u in de omgeving.
In dat geval is looptijdrente (automatische aanpassing van de schuld-marktwaarde verhouding als gevolg van periodieke en/of incidentele aflossing) alleen aan de orde bij een incidentele aflossing. U lost immers maandelijks niets af op de hypotheekschuld. Daarnaast kan het zijn dat uw woning in waarde is gestegen waardoor uw schuld-marktwaarde verhouding in een lagere risicoklasse terecht is gekomen. Uw geldverstrekker zal u vragen om dit aan te tonen met een taxatierapport. Sommige geldverstrekkers gaan ook akkoord met het overleggen van een modelmatige taxatie (dat is een indicatieve woningwaarde) of een WOZ opgave als de hypotheekschuld lager ligt dan 80% van de woningwaarde.