Deze website gebruikt funtionele cookies. Door gebruik te maken van deze website geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies.
Je leent de boormachine van een vriend, maar laat deze per ongeluk van de ladder vallen, je kind schopt met een voetbal een deuk in de auto van de buurman of je hond rent weg en veroorzaakt een verkeersongeluk. Dit soort gevallen is precies waarvoor een aansprakelijkheidsverzekering je dekking geeft. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt schade aan goederen of lichamelijk letsel aan andere personen wat door u of een gezinslid is ontstaan.
Geen verplichting, wel verstandig
Verplicht is een aansprakelijkheidsverzekering niet in Nederland. Wel is het zeer aan te raden. Schade door schuld kan namelijk snel oplopen en je hebt natuurlijk een enorm probleem als je zonder verzekering een schade hebt veroorzaakt van duizenden of misschien wel honderduizenden euro's. In veel gevallen dekt een aansprakelijkheidsverzekering tot 1 miljoen euro aan schade die jij of een gezinslid hebt veroorzaakt. Daar tegenover staat dat de premies niet hoog zijn en met een aansprakelijkheidsverzekering is bij de meeste aanbieders gelijk je hele gezin verzekerd.
Heb je een vraag over onze diensten omtrent de hypotheek, verzekeringen of de woning? Wij zijn je graag van dienst!
In het projecteren van de mogelijke besparingen gaan wij voor de hele looptijd van de hypotheek uit van de rente zoals die geldt voor de rentevaste periode. Uiteraard is dit een aanname. De rente zal nagenoeg in alle gevallen na de rentevaste periode anders worden. Toch willen wij ‘een beeld’ geven van de besparingen die mogelijk zijn over de gehele looptijd van de hypotheek op basis van deze aanname.
Een enkele geldverstrekker hanteert ook risicoklassen binnen een hypotheek met NHG, zoals Delta Lloyd en Allianz.
In dat geval is looptijdrente (automatische aanpassing van de schuld-marktwaarde verhouding als gevolg van periodieke en/of incidentele aflossing) alleen aan de orde bij een incidentele aflossing. U lost immers maandelijks niets af op de hypotheekschuld. Daarnaast kan het zijn dat uw woning in waarde is gestegen waardoor uw schuld-marktwaarde verhouding in een lagere risicoklasse terecht is gekomen. Uw geldverstrekker zal u vragen om dit aan te tonen met een taxatierapport. Sommige geldverstrekkers gaan ook akkoord met het overleggen van een modelmatige taxatie (dat is een indicatieve woningwaarde) of een WOZ opgave als de hypotheekschuld lager ligt dan 80% van de woningwaarde.