Aankoopbegeleiding

Advies van Joost helpt jou met jouw woonwens!

Wilt je een huis gaan kopen? Een mooie, bijzondere stap waar veel bij komt kijken. Met aankoopbegeleiding heb je tijdens het gehele proces iemand die je helpt. Professioneel en onafhankelijk. Zo weet u zeker dat het huis dat u koopt, ook echt uw droomhuis is.

Bij het kopen van een woning komt er veel op je af. Niet alleen de financiële zaken, maar bijvoorbeeld ook bouwkundige vraagstukken en juridische aangelegenheden. Daarnaast ben je natuurlijk helemaal weg van je droomhuis en zie je eventuele gebreken misschien niet meer. Hierdoor kun je later voor onverwachte verrassingen en kosten komen te staan. Het inschakelen van een aankoopbegeleider kan al deze dingen uit handen nemen. Hij kijkt objectief naar het huis en helpt met alle zaken waar je tegenaan loopt.

Maak meer kan op de woningmarkt

Wil je een bod uitbrengen op je droomhuis maar zijn er veel kapers op de kust? Steeds meer huizenkopers slaan de ontbindende voorwaarden over bij een bod op een woning. Hiermee hopen ze hun koopkansen te vergroten in deze krappe woningmarkt. Als de kopers in de rij staan, kiezen verkopers bij voorkeur graag een kandidaat met de minste voorwaarden. Ontbindende voorwaarden zijn er echter om je te beschermen. 

Wij begeleiden je in het traject van een bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering en helpen je de risico’s te beperken door van tevoren goed in kaart te brengen wat je financiële mogelijkheden zijn. Zo kun jij veilig een bod uitbrengen. Lees meer over kopen zonder voorbehoud van financiering.

Vrijblijvend meer informatie over aankoopbegeleiding

Wil je weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust vrijblijvend contact op

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen

Stuur een mail naar
info@adviesvanjoost.nl

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Ons doel is om financiële zaken voor relaties elke dag gemakkelijker en mooier te maken. Dit doen we elke dag stap voor stap met veel plezier door pro-actief te zijn en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. We bieden een kwalitatief hoogwaardig advies en proberen daarbij de financiële drempel voor de klant altijd zo laag mogelijk te houden. 

© Copyrights 2022

Openingstijden

Ma t/m Vr
08.30 - 17.30

Volg ons op social media