Kopen zonder voorbehoud van financiering
Advies van Joost helpt jou met jouw woonwens!

Dat er krapte is op de woningmarkt, is al jarenlang een feit. Ook dit jaar is er nog steeds sprake van een enorm huizentekort. Hierdoor komen er alsmaar minder betaalbare koophuizen in de verkoop en is de woningprijs hoger dan ooit. Al deze zaken maken het lastig voor jou om je droomhuis te kunnen kopen. Hierdoor is kopen zonder voorbehoud van financiering iets wat steeds vaker voorkomt.

4zg0rw344vvpvud6l5ec
Wat is kopen zonder voorbehoud van financiering?

Steeds meer huizenkopers slaan de ontbindende voorwaarden over bij een bod op een woning. Hiermee hopen ze hun koopkansen te vergroten in deze krappe woningmarkt.  Als de kopers in de rij staan, kiezen verkopers bij voorkeur graag een kandidaat met de minste voorwaarden. Ontbindende voorwaarden zijn er echter om je te beschermen. Kopen zonder voorbehoud van financiering brengt namelijk wel risico’s met zich mee. 

Na het tekenen van het voorlopig koopcontract heb je drie dagen bedenktijd om zonder reden af te zien van de koop. Daarna loop je het risico op een boete van tien procent van de koopsom. Bij een gemiddelde woning van €395.000, gaat het om een fikse boete van €39.500. Deze vergoeding hoef je niet te betalen als je afziet van de koop op basis van ontbindende voorwaarden ‘onder voorbehoud van financiering’ in het voorlopig koopcontract. 

S_zak-geld-woning-evenwicht-wip_shutterstock_1114762064
Maak meer kan op de woningmarkt

Door te kopen zonder voorbehoud van financiering, vergroot je je kansen op de woningmarkt. Wil je een bod uitbrengen op je droomhuis maar zijn er veel kapers op de kust? Neem geen overhaaste beslissingen! Door van tevoren goed in kaart te brengen wat je financiële mogelijkheden zijn kun je de risico’s beperken en veilig een bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering. Met dit bod heeft de verkopende partij meer zekerheid dat de woning meteen verkocht is, en jij maakt veel meer kans op het kopen van de woning. Wij kunnen je helpen om ervoor te zorgen dat jouw bod onweerstaanbaar is voor de verkopende partij, én opvalt!

De plus punten van kopen zonder voorbehoud van financiering
+ Meer kan op acceptatie bod

De gemiddelde kans dat je bod wordt geaccepteerd is tegenwoordig slechts 8%. Door van tevoren je mogelijkheden in kaart te brengen kun jij de kans op een geaccepteerd bod vergroten.

+ Geen financierings­voorbehoud

Advies Van Joost zorgt ervoor dat je de risico’s beperkt wanneer je gaat bieden zonder voorbehoud van financiering. De zekerheid dat je de hypotheek rond krijgt helpt zowel jou als de verkopende partij.

+ Wij regelen snel je hypotheek

Heb je een bod gedaan en is deze geaccepteerd? Wij zorgen binnen enkele weken dat alles is geregeld. Dat geeft snel rust, en zorgt ervoor dat je je kan gaan voorbereiden op de leuke dingen, zoals de verhuizing!

Meer informatie

Wil je meer weten over het kopen van een huis zonder voorbehoud van financiering?  Neem dan gerust vrijblijvend contact op. Lees hier meer over aankoopbegeleiding 

Wat wil je weten?

Via de onderstaande links vind je aanvullende nuttige informatie. Raadpleeg ons als je vragen hebt.

Financiële begrippenlijst

Sommige uitdrukkingen over geldzaken kom je niet elke dag tegen. Onze financiële begrippenlijst legt de meeste daarvan alvast uit en beantwoordt enkele veel gestelde vragen. Nog iets niet duidelijk? Aarzel niet en neem direct even vrijblijvend contact op.

Wat valt onder bijkomende kosten?

Als je een huis koopt, moet je rekening houden met allerlei kosten, naast de koopprijs. Denk hierbij aan de kosten voor het verbouwen en inrichten van je huis en de verhuizing. Maar er zijn ook de zogenaamde aankoopkosten, zoals de rekening van de notaris en ons hypotheekadvies. 

Meer lezen

Wat is een hypotheek?

Bij een ‘hypotheek’ leen je geld voor het aankopen van een woning. Deze geldt daarbij als onderpand. Dit zogenaamde ‘hypotheekrecht’ biedt de geldverstrekker meer zekerheid dat de lening kan worden terugbetaald. Hij verkrijgt via een hypotheek namelijk het recht om je woning te verkopen als jij de hypotheeklasten niet meer betaalt. In dat geval is er sprake van een executieverkoop. Daarnaast wil de geldverstrekker veelal ook een pandrecht.

Meer lezen

Wat kan ik meer lenen met een
energiebespaarbudget?

Steeds meer mensen denken na over zonnepanelen en isolatie of andere energiebesparende maatregelen. Wanneer je wilt gaan verduurzamen, gelden er ruimere mogelijkheden voor een hypotheek. Met het Energiebespaarbudget mag je namelijk tot 6% bovenop de woningwaarde lenen. Oók met NHG. 

Meer lezen

Hoe zit dat met de (vrijstelling)
overdrachtsbelasting?

Kopers van 18 tot 35 jaar betalen eenmalig geen overdrachtsbelasting bij aankoop van een woning. Dat maakt de aankoop van een woning voor hen een stuk goedkoper. Vanaf 1 april 2021 geldt aanvullend dat de woning niet duurder mag zijn dan € 400.000. Kopers van 35 jaar of ouder die in de woning gaan wonen, betalen 2%. Beleggers gaan 8% betalen. De overheid wil met deze maatregelen starters en doorstromers meer kansen geven op de woningmarkt. De overheid heeft hiervoor een handige 'infographic' gemaakt. Hieronder vind je daarover extra informatie.

Meer lezen

Wat betekent een hypotheek voor mijn belastingaangifte?

Het Nederlands belastingstelsel is opgedeeld in drie zogenaamde ‘boxen’. 

  • Box 3 kijkt naar je vermogen: het verschil tussen je bezittingen en schulden.
  • Box 2 kijkt alleen naar inkomen uit een ‘aanmerkelijk belang’ in een onderneming
  • In Box 1 zit het zogenaamde ‘belastbaar inkomen uit werk en woning’. Hierin valt bijvoorbeeld je salaris, een uitkering en winst uit je onderneming. In deze box kom je ook je (eerste*) eigen woning en je hypotheek tegen 

Voordeel van een eigen woning is, dat je in Box 1 de betaalde hypotheekrente mag aftrekken van je inkomen. Daar tegenover staat dat je het ‘eigenwoningforfait’ erbij moet optellen. Toch levert dat per saldo vaak een fikse teruggave op. 

Meer lezen

Bekijk alle financiële begrippen

Stuur een mail naar
info@adviesvanjoost.nl

Heb je vragen? Neem vrijblijvend contact op

Ons doel is om financiële zaken voor relaties elke dag gemakkelijker en mooier te maken. Dit doen we elke dag stap voor stap met veel plezier door pro-actief te zijn en in te spelen op nieuwe ontwikkelingen. We bieden een kwalitatief hoogwaardig advies en proberen daarbij de financiële drempel voor de klant altijd zo laag mogelijk te houden. 

© Copyrights 2022

Openingstijden

Ma t/m Vr
08.30 - 17.30

Volg ons op social media